Feestelijke opening vernieuwde plein tijdens buitenlesdag

Op dinsdag 10 april, tijdens de Nationale Buitenlesdag, is het vernieuwde plein van gbs De Wierde feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Marc Verschuren van de gemeente Winsum verrichtte de openingshandeling. Hij onthulde samen met twee leerlingen van groep 8 een gedicht van kinderboekenschrijfster Johanna Kruit. Dit gebeurde bij het nieuwe buitenlokaal van de school. Hier kunnen de kinderen les krijgen met uitzicht op de wierde waarnaar de school is vernoemd.

Het hele proces om te komen tot een groen en uitdagend speelplein heeft ongeveer twee jaar geduurd. Naast een buitenlokaal is het plein voorzien van een netschommel, een klauternet, een pannakooi, een chillplek met zand voor de oudere kinderen, een stoepkrijtplek, een mudkeuken, een bouwplek en een ontdekpad voor de jongste kinderen. Nieuwe fietsenrekken en een schaduwdoek completeren het geheel.

Het plein, dat vrij toegankelijk is voor kinderen uit de buurt, is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Groningen, Kansrijk Groningen/Loket Leefbaarheid, Rabobank, Jantje Beton, Gemeente Winsum, Stichting Albino, Stichting Wees een Zegen en Stichting Roode en Burgerweeshuis. Ook is veel werk verzet door ouders. De school nam daarnaast zelf ruim een derde van de kosten voor haar rekening.