‘de tijd vliegt’

Het thema tijd is alweer voorbij…  Een terugblik in foto’s en tekst, van wat we zoal gedaan en geleerd hebben in onze groep. 

 

We zijn gestart met een nieuwjaar-borrel: 

       

 
 

 

 

Er werd geklonken op een goed en gelukkig 2017!
Dezelfde week gingen we op ‘tijdjacht’, warm aangekleed want het was echt winter:

Van jezelf weet je wel hoe oud je bent, maar hoe weet je nou hoe oud een huis, een straat, een brug, een gebouw is… We vonden heel wat jaartallen in het dorp.

          

We lazen en werkten over de seizoenen.

    

Het lied van Bassie en Adriaan: ‘365 dagen heeft een jaar… ‘ werd een favoriete lied, we weten nu dan ook precies hoeveel seizoenen, maanden, weken, dagen een jaar heeft.
In onze map kwamen steeds meer teksten over winter, lente, zomer, herfst. Over dag en nacht en weekend, de dagen van de week, de namen van de maanden.
Ook het nieuwe voorleesboek paste er goed bij: ‘de Gorgels’ van Jochem Myjer. Het ging over de maanden met een ‘r’ in de maand…, de wekker met vogelgeluiden en  midden in de nacht weggaan.
Het is trouwens een geweldig boek, we vinden het erg spannend.
Na de voorjaarsvakantie gaan we er lekker verder uit voorlezen.

Er zijn ook heel veel boeken over dit thema, er is veel gelezen, bekeken, uitgespeeld en voorgelezen. De haas en de schildpad die een hardloopwedstrijd doen werd op de verteltafel nagespeeld, en is meerdere keren gepresenteerd:

In de hoeken kwam een klokkenwinkel en een winterhoek. Vanuit de huishoek kwam het spel op gang, er werd geschaatst, gegleden, warme chocolademelk gedronken, gedanst op de 4 seizoenen van Vivaldi,      

Er werden klokken gesloopt, gerepareerd, verkocht, en geknutseld, in de klokkenwinkel in het dorp, die eigenlijk een juwelier is, hadden we gekeken  hoe het moest:

   

Natuurlijk leerden we ook klokkijken.

En ja ……  we hadden ondertussen ook nog citotoetsen.

Al met al hebben we het best druk gehad, veel geleerd, en genoten. 
We sloten het thema af met een quiz. Nu is het de hoogste tijd om weer met het volgende thema aan de gang te gaan.