Groep B naar de kinderbijbeltentoonstelling

Nog geen week naar school en dan al gezellig met de klas op stap.
We zijn met groep B, juf Lamain en nog een paar mama’s naar Baflo geweest.
Daar in de kerk is een tentoonstelling van kinderbijbels, een leuke speelhoek van de ark van Noach.
Ook konden we er kleuren.
We kregen er lekker drinken met een koekje er bij.
Tot slot keken we nog een liedje over Noach : Ken je dit verhaal ? gezongen door Marcel en Lydia Zimmer.
Het was erg leuk.

De mama van Zen

DSCN2724

DSCN2725

DSCN2727

DSCN2728

DSCN2730

DSCN2735

DSCN2736

DSCN2739

DSCN2740

DSCN2743

DSCN2744

DSCN2745

DSCN2746

DSCN2749

DSCN2751

het lieveheersbeestje dat niet lief was

  • het thema tot de meivakantie is “vrede geef je door” in groep B geven we dat vorm door middel van het boek: Het lieveheersbeestje dat niet lief was van Eric Carle.

DSCN2215 (Small)

Er is een lief heersbeestje en een niet lief heersbeestje. het niet lieve beestje heeft heel wat te leren voordat hij in de gaten krijgt dat aardig doen een goed idee is. De kinderen vinden het een leuk boek en kennen er al heel wat van uit ’t hoofd.  We maken een verteltafel en hebben daarom een lijst gemaakt van materialen die we nodig hebben zoals een walvis, neushoorn, gorilla olifant en natuurlijk 2 lieveheersbeestjes zodat we het na kunnen spelen. We hebben een insecten tafel gemaakt waar we allerlei informatie hebben verzameld, wat weet je al en wat wil je nog weten over kevers en insecten. De kinderen hebben mooie vragen bedacht zoals hoe vliegt een lieveheersbeestje (inmiddels hebben we er een mooi slow motion filmpje van gezien: indrukwekkend!)

DSCN2213 (Small) DSCN2212 (Small)

Zo hebben we gekeken naar prachtkevers, wat zijn ze prachtig!!! En de goliath kever, zo groot als je hand en zo zwaar als een appel. we hebben ook allerlei lieveheersbeestjes en kevers gemaakt

.DSCN2210 (Small) DSCN2209 (Small)

we schilderen prachtige kevers: glanzend groen.DSCN2203 (Small)

en borduren gras op een borduurkarton(later plakken we er lieveheersbeestjes bij). We borduren lekker in de zon terwijl andere kinderen buiten lieveheersbeestjes zoeken en ze bekijken met een vergrootglas.

Stoetbomenfeest

Donderdagmorgen was het al weer feest op school. De kinderen uit groep 1 die dit jaar op school zijn gekomen kregen van de kinderen van groep 8 die nu van school gaan een stoetboom. Deze takken komen van de boom die op de zolder van de school groeit. De broodjes die er aan groeien zijn heerlijk en zorgen er vast voor dat de kinderen met een gevulde buik aan de vakantie beginnen.

no images were found