Groep 2 met Sint naar Winkheem

Dinsdag 5 december zijn de kinderen van groep 2 met Sint op bezoek geweest in woonzorgcentrum Winkheem. Dat was niet de eerste keer, want twee weken eerder hadden ze er samen met kinderen van groep 1 hun schoen gezet en mooie tekeningen voor Sinterklaas gekleurd. In aanloop naar het Sinterklaasfeest bezochten ook de kinderen van de andere groepen de ouderen in Winkheem. Groep 7 en 8 hebben samen met ouderen pepernoten gebakken, groep 5 en 6 interviewden ouderen over hoe zij vroeger Sinterklaas vierden en de kinderen van groep 3 en 4 zorgden er voor mooie versieringen.

Winkheem en De Wierde willen graag jongeren en ouderen regelmatig met elkaar in contact brengen. Kinderen en ouderen kunnen veel van elkaar leren en van elkaar genieten!

Sinterklaas in groep 8

Sinterklaas is dit jaar ook weer met zijn Pieten op de Wierde geweest en heeft daarbij ook groep 8 aangedaan. Het was een gezellige dag. U moet vooral maar eens letten op de prachtige creaties die de kinderen als surprise hebben gemaakt. En wat te denken van de prachtige cupcakes! Er zitten ware kunstwerken bij.DSC00338

“Sinterklaas in groep 8” verder lezen

Handvaardigheid; Groep 7/8

Zo’n opdracht waarbij je eindelijk mag spelen tijdens het eten…

Terry Border is een kunstenaar die speelt met eten.
Met eten kun je namelijk de allerleukste scènes maken. Kijk maar naar de foto hieronder en klik voor voor meer van dit soort afbeeldingen op deze link.Afbeeldingsresultaat voor terry border

“Handvaardigheid; Groep 7/8” verder lezen

Groep 8 op kamp

uitzwaaien groep 8Ieder jaar gaat groep 8 op kamp, maar nu voor het eerst aan het begin van het schooljaar. Woensdag 14 september vertrok de groep met prachtig weer op de fiets naar Zuidlaren. Natuurlijk uitgezwaaid door heel veel ouders en alle kinderen van de school.

 

Raar met je haar dag

DSC02693

De laatste dinsdag voor de vakantie staat op de Wierde traditioneel in het teken van anders dan anders. Dit jaar was het thema: ‘raar met je jaar’. De kinderen en hun ouders hebben zich uitgeleefd. Dit item heeft RTV-Noord en zelfs het Jeugdjournaal gehaald. Hieronder een foto-impressie.

Inloop voor ouders en buren op 28 juni

Als school willen we graag meer speelmogelijkheden voor onze leerlingen creëren rond de school. Omdat ook kinderen uit de buurt hier gebruik van kunnen maken, nodigen we ook de buurt uit om uw reactie te geven op de plannen die hiervoor in de maak zijn. U bent van harte welkom tijdens een inloop voor ouders en buurt op dinsdag 28 juni, van 19.00 uur tot 20.00 uur in ons schoolgebouw aan de Aemckenheerd 2. De verkeersouders van de school zijn aanwezig om met ouders en omwonenden in gesprek te gaan over de verkeersveiligheid van de schoolomgeving.

Tijdens de inloop lichten kinderen van de Kinderraad de ideeën toe. Ouders en bewoners kunnen hun reactie geven op het plan, zodat deze evt. nog kan worden aangepast. In verband met aan te vragen subsidies zal de uitvoering van het plan sowieso nog wel enkele maanden duren.

Het plan van de school past goed in de wijkvisie die onlangs aan de gemeenteraad is aangeboden. Daarin staat onder meer de wens om te komen tot meer speelmogelijkheden en groen in de wijk. Tijdens de inloop zijn leden van de werkgroep aanwezig die u meer over het wijkplan kunnen vertellen.

We hopen u te ontmoeten op 28 juni!