Sinterklaas in groep 8

Sinterklaas is dit jaar ook weer met zijn Pieten op de Wierde geweest en heeft daarbij ook groep 8 aangedaan. Het was een gezellige dag. U moet vooral maar eens letten op de prachtige creaties die de kinderen als surprise hebben gemaakt. En wat te denken van de prachtige cupcakes! Er zitten ware kunstwerken bij.DSC00338

“Sinterklaas in groep 8” verder lezen

Musical ‘Alles overboord’ groot succes

DSC02721

Groep 8 heeft het jaar traditioneel afgesloten met de uitvoering van een musical. Ze hebben dit lang voorbereid en het resultaat mocht er dan ook zijn. Ze hebben de musical ‘Alles overboord’ drie keer voor een volle zaal uitgevoerd. Ze kunnen voldaan terugkijken, want hun inspanningen waren het waard. De zaal kon de vele woordgrappen erg waarderen.

Sportdag groep 7 en 8

Donderdag 19 mei was de sportdag voor groep 7 en 8. Hieronder een paar foto’s

Jongens groep 7 en 8 door met schoolvoetbal!

DSC01524Woensdag 13 april hebben de jongens en meiden van groep 7 en 8 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi op het Hunsingoveld in Winsum. Hoewel de meiden hun uiterste best hebben gedaan, is het ze niet gelukt de volgende ronde te bereiken. Wel hebben ze hier en daar een wedstrijd gewonnen, eentje zelfs met 5-0.
De jongens hadden net iets meer geluk. Het gezamenlijke jongensteam van groep 7 en 8 hebben een wedstrijd gewonnen en twee gelijk gespeeld. Daardoor zijn ze door naar de volgende ronde en mogen ze woensdagmiddag 20 april aantreden in Uithuizermeeden.

Groep 8 helpt met Winsum Schoon

Vrijdagochtend 11 maart hebben de leerlingen van groep 8 meegedaan aan Winsum Schoon. Bij camping Marenland werden ze verwelkomd door mensen van de gemeente. In de hele gemeente helpen vrijdag en zaterdag een heleboel kinderen en volwassenen mee om allerlei klussen te doen. De klus van groep 8 is om het Winsumerdiep een schoonmaakbeurt te geven.
De kinderen gingen in twee boten van camping Marenland het water op en visten tussen het riet heel veel zwerfvuil op. Bij het Kruidvat wachtte hen een verrassing: ze kregen een doos snoep voor het goede werk wat ze aan het doen waren. Na een korte tussenstop bij de helling gingen beide boten weer terug naar de camping.

De dj draait door!

kaaskoppen

Maandag- en dinsdagavond was het een drukte van belang op basisschool de Wierde in Winsum. Groep 8 heeft twee avonden de musical ‘De dj draait door’ voor een goed gevulde zaal opgevoerd. Dit jaar was het voor het eerst dat de musical op twee avonden getoond werd om aan de vraag te voldoen. Om dit feit een extra feestelijk tintje te geven, werden de kinderen op de afscheidsavond op dinsdagavond als echte acteurs op de rode loper ontvangen.

De musical was een groot succes, dat vonden de kinderen zelf, maar ook het publiek. De kinderen hebben mede door het opvoeren van deze musical op een hele fijne manier afscheid kunnen nemen van de basisschool. En na de vakantie kunnen ze met frisse moed beginnen op het voortgezet onderwijs.

Groep 8 naar het NNO

2015-06-05 11.13Groep 8 heeft vrijdag 5 juni de voorstelling ‘De Waanzinnig fascinerende ontdekking van Nimrod’, uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest bezocht. Daarvoor moesten we ’s ochtends op de fiets naar de Oosterpoort in Groningen. Het was een erg geslaagde voorstelling, zoals jullie in het filmpje kunnen zien.


2015-06-05 13.22

Na de voorstelling zijn we naar het Noorderplantsoen gefietst. Hier hebben we geluncht. Ook was hier volop tijd om te zonnen of verstoppertje te doen.

2015-06-05 14.02

Tenslotte zijn we bij de witte Spoorbrug op zoek gegaan naar de legendarische zwerver. Zoals jullie kunnen zien was er vreemd volk genoeg.

Al met al was het een erg geslaagd dagje uit en een goede training voor de fietstocht naar kamp volgende week woensdag.