Sinterklaas in groep 8

Sinterklaas is dit jaar ook weer met zijn Pieten op de Wierde geweest en heeft daarbij ook groep 8 aangedaan. Het was een gezellige dag. U moet vooral maar eens letten op de prachtige creaties die de kinderen als surprise hebben gemaakt. En wat te denken van de prachtige cupcakes! Er zitten ware kunstwerken bij.DSC00338

“Sinterklaas in groep 8” verder lezen

Raar met je haar dag

DSC02693

De laatste dinsdag voor de vakantie staat op de Wierde traditioneel in het teken van anders dan anders. Dit jaar was het thema: ‘raar met je jaar’. De kinderen en hun ouders hebben zich uitgeleefd. Dit item heeft RTV-Noord en zelfs het Jeugdjournaal gehaald. Hieronder een foto-impressie.

Jongens groep 7 en 8 door met schoolvoetbal!

DSC01524Woensdag 13 april hebben de jongens en meiden van groep 7 en 8 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi op het Hunsingoveld in Winsum. Hoewel de meiden hun uiterste best hebben gedaan, is het ze niet gelukt de volgende ronde te bereiken. Wel hebben ze hier en daar een wedstrijd gewonnen, eentje zelfs met 5-0.
De jongens hadden net iets meer geluk. Het gezamenlijke jongensteam van groep 7 en 8 hebben een wedstrijd gewonnen en twee gelijk gespeeld. Daardoor zijn ze door naar de volgende ronde en mogen ze woensdagmiddag 20 april aantreden in Uithuizermeeden.

Groep 8 helpt met Winsum Schoon

Vrijdagochtend 11 maart hebben de leerlingen van groep 8 meegedaan aan Winsum Schoon. Bij camping Marenland werden ze verwelkomd door mensen van de gemeente. In de hele gemeente helpen vrijdag en zaterdag een heleboel kinderen en volwassenen mee om allerlei klussen te doen. De klus van groep 8 is om het Winsumerdiep een schoonmaakbeurt te geven.
De kinderen gingen in twee boten van camping Marenland het water op en visten tussen het riet heel veel zwerfvuil op. Bij het Kruidvat wachtte hen een verrassing: ze kregen een doos snoep voor het goede werk wat ze aan het doen waren. Na een korte tussenstop bij de helling gingen beide boten weer terug naar de camping.

Groep 8 geslaagd voor EHBO

Dinsdagmorgen 8 december heerste er een nerveuze spanning in het lokaal van groep 8. Telkens werd een groepje van 4 kinderen uit het lokaal gehaald, terwijl de rest van de klas in spanning achterbleef. Als de kinderen weer terugkwamen in de klas en stoer vertelden dat het examen helemaal niets voorstelde of dat het een makkie was, stelde dat degenen die nog moesten niet echt gerust.
Toen iedereen geweest was en even na 11 uur de dames van de EHBO met het verlossende woord in de groep kwamen, viel alle spanning weg en werden emoties er uitbundig uitgegooid. Iedereen geslaagd! Jammer genoeg was Joas ziek; hij krijgt in januari een herkansing.

De dj draait door!

kaaskoppen

Maandag- en dinsdagavond was het een drukte van belang op basisschool de Wierde in Winsum. Groep 8 heeft twee avonden de musical ‘De dj draait door’ voor een goed gevulde zaal opgevoerd. Dit jaar was het voor het eerst dat de musical op twee avonden getoond werd om aan de vraag te voldoen. Om dit feit een extra feestelijk tintje te geven, werden de kinderen op de afscheidsavond op dinsdagavond als echte acteurs op de rode loper ontvangen.

De musical was een groot succes, dat vonden de kinderen zelf, maar ook het publiek. De kinderen hebben mede door het opvoeren van deze musical op een hele fijne manier afscheid kunnen nemen van de basisschool. En na de vakantie kunnen ze met frisse moed beginnen op het voortgezet onderwijs.

Groep 8 naar het NNO

2015-06-05 11.13Groep 8 heeft vrijdag 5 juni de voorstelling ‘De Waanzinnig fascinerende ontdekking van Nimrod’, uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest bezocht. Daarvoor moesten we ’s ochtends op de fiets naar de Oosterpoort in Groningen. Het was een erg geslaagde voorstelling, zoals jullie in het filmpje kunnen zien.


2015-06-05 13.22

Na de voorstelling zijn we naar het Noorderplantsoen gefietst. Hier hebben we geluncht. Ook was hier volop tijd om te zonnen of verstoppertje te doen.

2015-06-05 14.02

Tenslotte zijn we bij de witte Spoorbrug op zoek gegaan naar de legendarische zwerver. Zoals jullie kunnen zien was er vreemd volk genoeg.

Al met al was het een erg geslaagd dagje uit en een goede training voor de fietstocht naar kamp volgende week woensdag.

Winsum Schoon


Ook dit jaar heeft groep 8 weer meegedaan om de buurt rondom school van zwerfvuil te ontdoen. We zijn een uurtje fanatiek bezig geweest, nu maar hopen dat het ook zo netjes blijft. Groep 7 deed ook mee en zij hebben er zelfs de pers mee gehaald.

 

Land in zicht! groep 8

schip1schip4

In groep 8 hebben we het afgelopen periode gewerkt over het thema Land in Zicht. We zijn met een VOC-schip mee geweest en onderweg kwamen we van alles tegen: van scheurbuik tot kapers. In de klas is het boek Bloedgeld voorgelezen. De bemanning heeft het zo slecht onderweg dat ze besluiten te muiten. De leerlingen hebben toen zelf een vervolg van het verhaal geschreven. Het zou natuurlijk fijn zijn hier enkele verhalen te publiceren, maar dat kan helaas niet; ze zijn beoordeeld als 16+ vanwege het vele geweld wat er in voorkomt.reinout

We zijn veel te weten gekomen over de VOC en de Gouden Eeuw. We hebben geleerd dat de Gouden Eeuw Nederland rijk heeft gemaakt, maar dat die rijkdom alleen bestemd was voor wie al rijk waren. Onder de gewone mensen was veel ellende en honger. De rijkdom van enkelen ging ten koste van de grote massa. Natuurlijk was het ook de eeuw van wetenschap en kunst. We hebben geprobeerd een brede kijk te krijgen op de Gouden Eeuw. De kinderen hebben een VOC-kwartet gemaakt als verwerking van wat ze hebben geleerd. Iedere week groeide het kwartet met een set kaarten.kwartet kwartetten

In de weekopeningen ging het ook over Land in Zicht: het ging vooral over Gods beloften waar het volk Israël zich aan mocht vasthouden en wij vandaag ook. Wat er ook gebeurt, God blijft wie Hij is.
schip2 schip3