groep 5 op reis door Nederland

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie hebben we in groep 5 gewerkt over ons eigen land. Het was een leuke en boeiende reis! Hieronder een aantal verslagjes van leerlingen.

Beste ouders,

Wij hebben over Nederland gewerkt en we hebben veel geleerd en we hebben ook veel leuke dingen gemaakt. Zoals u kon zien op de thema avond we kennen nu als het goed is alle 12 Provincies uit ons hoofd en we hebben ook een bic-5 van nederland en die bestaat uit wild zwijn zeehond ree bever edelhert het was een leuk thema

Lisa Berghuis
Ik heb geleerd dat ik alle provincies uit mijn hoofd kan en ook alle hoofdsteden zoals: Lelystad en Haarlem. En ik heb geleerd dat alle waddeneilanden tvtas worden genoemd. En nu weet ok ook dat andere landen denken dat wij op klompen lopen. Maar ik vind Nederland het fijnst. Ik vind het jammer dat dit thema afgelopen is. Maar ik heb wel heel erg veel geleerd van dit thema.

Marith de Vries

Sinterklaas

Wat hebben we vrijdag 4 december een leuke dag gehad in groep 5! Voor de eerste keer hebben we lootjes getrokken, zelf kado’s gekocht (of onze mama’s naar de winkel gestuurd), gedichten geschreven en surprises gemaakt.

En het resultaat mocht er wezen! Wat een prachtige surprises zijn er in elkaar geknutseld! Alleen die waren al mooi om te bekijken! Daar hebben we dan ook even de tijd voor genomen. De spanning was voelbaar…

Vervolgens zijn we ze maar gauw gaan ontmantelen. Dat was soms een hele klus! Zo kreeg Lisanne een pop die een levensgrote dubbelganger was van haarzelf. Bleek ze die tot op de ingewanden open te moeten knippen om haar kadootjes te pakken te krijgen! Het was een complete operatie! Knap bedacht, Steffanie! Uhm, ik bedoel… Sinterklaas.

We hebben de gedichten voorgelezen, de kado’s uitgepakt, en vooral genoten. En na die tijd natuurlijk flink opgeruimd, want ons lokaal leek wel een zwijnestal, met alle confetti en gehakseld stro over de vloer.

Struin lekker door de fotogalerij, en geniet nog even na!