Musical ‘Alles overboord’ groot succes

DSC02721

Groep 8 heeft het jaar traditioneel afgesloten met de uitvoering van een musical. Ze hebben dit lang voorbereid en het resultaat mocht er dan ook zijn. Ze hebben de musical ‘Alles overboord’ drie keer voor een volle zaal uitgevoerd. Ze kunnen voldaan terugkijken, want hun inspanningen waren het waard. De zaal kon de vele woordgrappen erg waarderen.

Schiermonnikoog en Bosschuur

Aan het einde van het schooljaar ging groep 7 naar Schier.
Hier hadden we een prachtige zonnige dag. We kijken er allemaal met plezier op terug.
Ter gelegenheid van het afscheid van meester Bouwman gingen we naar activiteitencentrum de Bosschuur, waar we hutten gingen bouwen, in de natuur wandelen en marshmallows en worstjes boven het vuur gingen eten. Het was een fijne dag.

DSCN2524

Sportdag groep 7 en 8

Donderdag 19 mei was de sportdag voor groep 7 en 8. Hieronder een paar foto’s

Kinderen nemen toilet-rol mee

DSCN4098

Uit de nieuwsbrief:
De afgelopen tijd hadden we op school regelmatig last van verstopping van de toiletten. Er bleken kinderen te zijn die een complete WC-rol door het toilet spoelden. Omdat we de ‘daders’ niet konden achterhalen, hebben we besloten om geen losse toiletrollen meer in de WC te hangen, maar een rol in ieder klaslokaal neer te zetten die de kinderen mee kunnen nemen (en mee terug moeten nemen) als ze naar het toilet gaan. Dat blijkt goed te werken! Er zijn sindsdien geen verstoppingen meer geweest.

DSCN4101
Met deze nieuwe werkwijze gaat er iedere dag echter nog steeds heel veel WC-papier door op school. Om kinderen bewust te maken van hun gebruik, is het idee de kinderen de komende week ieder een eigen rol mee naar het toilet te laten nemen. We hebben kinderen daarom gevraagd om morgen één rol WC-papier mee te nemen naar school. Het is handig dat u de rol aan de binnenzijde voorziet van de intialen van uw kind, zodat duidelijk is van wie de rol is. Namens het team, alvast hartelijk bedankt!

sinterklaas

 

Vrijdag 4 december hebben we sinterklaas gevierd op school. Een hele happening met31 wild enthousiaste en erg zenuwachtige kinderen. Nee, dertig, want jammer genoeg was Eline Naomi ziek.  Er waren veel fantastische surprises bij.

 

 

DSCN2424 (Small) DSCN2425 (Small) DSCN2426 (Small) DSCN2427 (Small) DSCN2430 (Small)

DSCN2407 (Small) DSCN2411 (Small) DSCN2408 (Small) DSCN2406 (Small) DSCN2405 DSCN2404 DSCN2403 DSCN2402 DSCN2401Op woensdag 11 november zijn we een uur aan het zwoegen geweest om mooie lampions te maken. Het is goed gelukt.

Groep 7 in beeld

Op dit moment zijn we bezig met het thema: Eerlijk zullen we alles delen.

Dat past ook wel in deze tijd waar zoveel mensen op de vlucht zijn.

Groep 7 is dan vooral bezig met FAIR TRADE.  Het was heel mooi dat de gemeente

net in deze periode aan de scholen in Winsum een toneelvoorstelling aanbood

over dit onderwerp. het was mooi, we hebben er veel van geleerd.

In de klas zijn de leerlingen bezig met het maken van een muurkrant over alles dat met fair trade te maken heeft. Het gaat dan ook over slavernij en discriminatie.

 

DSCN2397

 

 

DSCN2400 (Small)

 

 

DSCN2399 (Small) (2)

We zijn al een paar weken aan het werk met snappets (tablets).  Dat is nog even wennen.

We zijn begonnen met rekenen. Maar zo langzamerhand breiden we het uit met begrijpend lezen, technisch lezen en spelling. De gewonnen methodeboeken/werkboeken

gebruiken we nog wel als extra oefenmateriaal.